FRIPTURA DE IEPURE
Spinarea de la un iepure mare , 100 g slanina afumata , 1 capatina de usturoi ,
1 lingura de unt , sare .
Se curata carnea de pielitele subtiri , se pune la marinat intr-un vas : o marinata fiarta facuta dintr-o
ceasca de otet , slabit cu putina apa , o lingura de ulei , citeva felii subtiri de morcov si ceapa ,
citeva fire de patrunjel , de cimbru , doua frunze sfarimate de dafin , sare , piper .
Mirodeniile si zarzavatul sint puse deasupra , iar iepurele trebuie sa fie des udat cu marinata .
Se tine asa citeva ceasuri ; iarna putind sa stea si doua zile .
Se alege partea buna de friptura , adica spinarea cu muschii , la care se lasa si picioarele
dindarat . Dupa ce se scoate din marinata , se usuca bine cu un servet .
Se impaneaza cu slanina , bucatele mici si cu usturoi . Slanina nu trebuie virita adinc ,
ca sa se poata rumeni la foc .
Se intrebuinteaza slanina afumata .
Friptura se aseaza intr-o tava lunga cu spatele in sus , cu doua linguri de apa si una de unt .
Trebuie unsa des cu untul din tava .
Se da la cuptor , la foc potrivit .
Se serveste cu sosul ei sau cu un sos pentru vinat .