cautati aici

Custom Search

PREPARATE DIN SITARI


                              SITARI LA FRIGARE 

6 sitari , 200 g slanina , 1 lingura de unt , 6 felii de paine , sare 

 Sitarul nu este gustos daca este pregatit indata ce a fost vinat .
 Se va tine cel putin 24 ore la loc racoros , sau 2-3 zile cind este timp racoros , 
intr-un loc bine ventilat .
 Se curata de pene cind este aproape de a fi fript .
 Se frige cu tot cu cap si labe si intestine .
 Se smulg penele , se da prin flacara si se sterge cu o cirpa curata .
 Se scot ochii , se face o taietura la git prin care se scoate gusa si una mai jos 
 prin care se scoate pipota . Se indoaie capul pe spate si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta . Se leaga cu ata . Se pun pe frigare , se ung cu unt si se frig pe foc iute ,
aproximativ 20 de minute . Nu trebuie serviti prea uscati . Cind sint gata 
 se scot atele si se servesc cu slanina in care au fost fripti , pe felii de paine prajita in unt .


                                       SITARI LA TAVA


Aceleasi cantitati de mai sus 


 Se pregatesc sitarii la fel ca pentru frigare . 
 Se frig apoi in tava ca si prepelitele .




                                    SITARI UMPLUTI


6 sitari , 1 ceapa mica , 100 g slanina , 100 g ciuperci , 1 lingura de unt ,
 1 ou , sare piper 200 g slanina , 6 felii de paine 


 Se pregatesc sitarii la fel ca pentru frigare .
 Se scot intestinele , se taie marunt impreuna cu slanina si ciupercile . Se prajesc 15 minute 
 cu putin unt , la foc potrivit . Se adauga sare , piper si , cind totul sa mai racit se 
adauga si un ou . Se amesteca bine , se umplu sitarii . Se invelesc in felii foarte subtiri de 
 slanina , se ung cu unt  si se frig in tava la cuptor . Se servesc pe felii de paine prajita
 in unt .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .