SITARI LA FRIGARE
6 sitari , 200 g slanina , 1 lingura de unt , 6 felii de paine , sare
Sitarul nu este gustos daca este pregatit indata ce a fost vinat .
Se va tine cel putin 24 ore la loc racoros , sau 2-3 zile cind este timp racoros ,
intr-un loc bine ventilat .
Se curata de pene cind este aproape de a fi fript .
Se frige cu tot cu cap si labe si intestine .
Se smulg penele , se da prin flacara si se sterge cu o cirpa curata .
Se scot ochii , se face o taietura la git prin care se scoate gusa si una mai jos
prin care se scoate pipota . Se indoaie capul pe spate si se invelesc cu felii foarte subtiri de slanina fiarta . Se leaga cu ata . Se pun pe frigare , se ung cu unt si se frig pe foc iute ,
aproximativ 20 de minute . Nu trebuie serviti prea uscati . Cind sint gata
se scot atele si se servesc cu slanina in care au fost fripti , pe felii de paine prajita in unt .
SITARI LA TAVA
Aceleasi cantitati de mai sus
Se pregatesc sitarii la fel ca pentru frigare .
Se frig apoi in tava ca si prepelitele .
SITARI UMPLUTI
6 sitari , 1 ceapa mica , 100 g slanina , 100 g ciuperci , 1 lingura de unt ,
1 ou , sare piper 200 g slanina , 6 felii de paine
Se pregatesc sitarii la fel ca pentru frigare .
Se scot intestinele , se taie marunt impreuna cu slanina si ciupercile . Se prajesc 15 minute
cu putin unt , la foc potrivit . Se adauga sare , piper si , cind totul sa mai racit se
adauga si un ou . Se amesteca bine , se umplu sitarii . Se invelesc in felii foarte subtiri de
slanina , se ung cu unt si se frig in tava la cuptor . Se servesc pe felii de paine prajita
in unt .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .