De ce este bine venita crescatoria de prepelite :
sint foarte gustoase la care se adauga si recomandarile
medicale .
- carnea si ouale sint solicitate la export .
Pentru a avea aceasta productie , vor fi necesare
urmatoarele elemente tehnologice de baza :
- organizarea crescatoriei
- incubatia
- cresterea prepelitelor pentru oua
- cresterea prepelitelor pentru carne
- reproductia
preparate-din-prepalita
intretinerea-prepelitelor
cresterea-prepelitelor-pentru-oua
ferma-mixta-la-prepelite
intretinerea-prepelitelor
cresterea-prepelitelor-pentru-oua
ferma-mixta-la-prepelite
CARACTERISTICILE CRESCATORIEI DE
PREPELITE
Prepelitele pentru carne au o greutate de 250-340 g la femele ,
iar la masculi 220-300 g .
Acestea vor depune oua mai tirziu la o virsta in jur de
50 - 60 de zile , realizind o productie anuala de 240-260 de oua .
Prepelitele pentru ouat au o greutate mai mica ,
femelele 120-180 g si masculii 100-150 g .
Se pregatesc de ouat la virsta de 35 - 42 de zile , o
prepelita producind aproximativ 300 -320 de oua anual .
prepelita producind aproximativ 300 -320 de oua anual .
Carnea - are un nivel ridicat de proteina si un continut redus de grasimi .
Intretinerea lor se poate face la sol sau in custi .
Trebuie sa se asigure o temperatura 18-20 gr.C , aer curat si
lumina timp de 16 ore .
lumina timp de 16 ore .
ORGANIZAREA FERMEI DE PREPELITE
Ferma pentru prepelite se va imparti in :
- ferma mixta pentru oua si carne
- ferma pentru productia de carne
- ferma pentru productia de oua
PUII de PREPELITA
Puii de pina la trei zile
- puii eclozionati , se vor pune in custi cu peretii de sticla , gen acvarii ,
unde vor avea incalzire asigurata cu infrarosii .
Partea superioara a custii va fi ca un capac pentru a permite aerisirea .
Pe o suprafata de un metru patrat , se vor introduce 250 de pui si
li se va asigura o temperatura constanta de 40 grC .
Sub bec puneti un obiect cilindric
de diametrul becului pentru a evita aglomerarea puilor din acea zona .
Pui intre 7-14 zile
- dupa ce implinesc 7 zile , puii se vor scoate din cusca cu pereti
de sticla , apoi se vor pune intr-o cusca de deasupra ,
unde temperatura va fi redus la 28-30 grC .
- pe o suprafata de 40x30 cm ( 1200 cm patrati ) ,
se vor putea pune 25-30 pui .
Pui de 14 -21 zile
- puii se vor cobori in etajul doi al bateriei , punindu-se 24 de pui
intr-o suprafata de 40x30cm ( 1200 cm patrati ) .
Pui de 21-28 zile
- puii se vor mai cobori un etaj , unde se vor pune 12-16 pui
in cusca de 40x30cm .
Pui de carne de 28-42 de zile
- dupa virsta de 28 zile tineretul va fi bine imbracat in pene ,
de aceea va putea fi t ransferat in custi amplasate
in camere neincalzite vara si usor incalzite iarna ,
temperatura sa nu scada mai putin de 20 grC .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .