Despre crescatoria de : fazani,prepelite,struti, iepuri.Ouale de prepelita ce contin si pentru cine sint indicate . Magazin pentru vinatori si preparate culinare din vinat .
cautati aici
Custom Search
Preparate din Prepelita
Prepelite la frigare
6 prepelite , citeva frunze de vita , 200g slanina , 6 felii de paine ,
1 lingura de unt , sare .
Prepelita trebuie gatita cit mai proaspata .
Se jumuleste cu putin timp inainte de a fi gatita .
Se scot intestinele si maruntaiele , se pirleste repede la flacara de spirt si se
sterge cu o cirpa uscata .
Se pune ficatul inauntru cu putina sare .
Se inveleste mai intai intr-o frunza de vita unsa cu unt , iar apoi
intr-o felie foarte subtire de slanina , dar destul de mare ca s-o acopere
cit mai mult .
Se leaga cu ata .
Se pun 2-3 pe frigari mici de lemn .
Se frig pe gratar la foc iute .
Cind sint gata se scot de pe frigarui , se scot atele , se scoate frunza de vita .
Se presara cu sare .
Se servesc cu slanina in care au fost fripte , pe felii de paine prajite in unt .
Prepelite la tava
Aceleasi cantitati
Se pregatesc la fel , apoi se aseaza intr-o tava si se pun la cuptor .
Se uda din cind in cind cu sosul lor .
Se servesc ca si cele fripte la frigare , turnindu-se si sosul pe care
l-au lasat in tava .
Acesta , dupa ce s-au scos prepelitele , se subtiaza cu citeva lingurite de
zeama de carne si se lasa sa dea un clocot .
Prepelite inabusite
6 prepelite , 1 lingura de unt , 1 ceapa mica , 1 lingurita de faina ,
3-4 rosii sau 1 lingura de bulion , 1/2 ceasca zeama de carne ,
1 lingura depesmet , sare .
Se curata prepelitele si se pun intr-o cratita cu unt si cu o ceapa taiata subtire .
Se presara putina faina si se lasa sa se rumeneasca .
Se adauga citeva rosii , sare si putina zeama de carne . Trebuie sa fiarba inabusit ,
pina se fragezesc , iar sosul destul de scazut .
Cind sint gata , se scot prepelitele pe o farfurie si se trece sosul prin sita .
Se lucreaza repede , ca sa nu aiba timp sa se raceasca .
Separat se prajeste putin pesmet , cu care se presara prepelitele inainte de
a fi servite .
Pilaf de prepelite
4 prepelite , 1 ceasca mare de orez , 2 linguri de unt , 1 ceapa , sare .
Se curata prepelitele , se taie in doua in lungime si se sareaza .
Se pune 1 lingura de unt intr-o tigaie la prajit , apoi se adauga prepelitele
care se lasa pina prind culoare , fara sa se rumeneasca prea tare .
Se adauga apa cit sa le cuprinda si o ceapa taiata in doua .
Se lasa sa fiarba acoperit .
In alta cratita se incinge o lingura buna de unt , se adauga o ceasca de orez ,
si se amesteca pina incepe orezul sa se ingalbeneasca .
Se stinge cu doua cesti de zeama in care au fiert prepelitele, se gusta de sare
si se pune cratita in cuptor , la foc potrivit .
Se lasa pina fierbe orezul , fara a fi sfarimat si lipicios .
Dupa ce se pune cratita in cuptor nu se mai umbla cu lingura in orez .
Ostropel de prepelite
5 prepelite , 1 lingura untura , 3 cepe , 1/2 lingura de faina , 1 lingura de bulion
2 catei de usturoi ,sare , 10 boabe de piper , 1 frunza de dafin ,
2 linguri de otet de vin .
Se curata prepelitele , se taie bucati , se sareaza si se inabusa intr-o cratita
cu putina ubtura . Se lasa sa se rumeneasca .
Se adauga cepele taiate subtiri , faina si se amesteca pina incepe sa se rumeneasca .
Se stinge cu putina apa . Se mai adauga o lingura de bulion , usturoiul , sare , piper ,
o frunza de dafin si se fierbe pina se fragezesc prepelitele .
Cind este aproape gata , se adauga otetul , se mai lasa sa dea un clocot , pina ce
sosul trebuie sa fie potrivit de scazut .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .