Pastrarea oualelor - se va face intr-o camera racoroasa ,
la o temperatura de 10-15 gr.C dar sa nu treaca mai mult de o saptamina .
In timpulpastrarii trebuie periodic intoarse cu 180 grade .
Incubatoarele pot avea de la 100 oua pina la citeva zeci de mii .
Se pot utiliza incubatoarele pentru gaina ,
dar se vor corecta temperatura si umiditatea .
Ouale se vor intoarce pe toata perioada incubatiei
de 2-3 ori in 24 de ore .
Umiditatea in incubatoare se va asigura prin
introducerea de recipiente cu apa dispuse
pe partea inferioara a incubatorului .
Dupa 5-7 zile se va face primul control al oualelor ,
eliminindu-se ouale limpezi sau cu embrioni morti .
La 12-13 zile se va face al doilea control .
Ouale cu evolutie normala prezinta camera de ou mult marita
iar restul oului este de culoare inchisa , opaca .
Celelalte oua care au embrion mort au un aspect tulbure ,
dar galbenusul are dimensiuni marite .
La 14 zile , de la introducerea la incubat , ouale se vor transfera in eclozionator .
Zilnic se vor pulveriza cu apa calda , pentru a evita deshidratarea .
Ecloziunea va avea loc la 16 - 17 zile .
CAMERA PENTRU INCUBATOARE LA PREPELITE
Camera in care se va afla incubatorul ( incubatoarele ) ,
trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
- daca se afla incubatoare de suprafata : suprafeta incaperii
sa fie de trei ori mai mare decit suprafata incubatoarelor .
- sa fie foarte bine ventilata : ouale au nevoie de oxigen cit timp
se afla la incubator
- sa fie asigurata o temperatura interioara constanta de 20-25 gr C ,
astfel se va face o foarte buna circulatie a aerului din incubator ,
unde temperatura se va mentine la 37-39 gr C .
In incapere va trebui sa se mentina o umiditate de 50-70% .
IGIENA - va trebui respectata :
- spalarea cu apa calda , dezinfectarea sitelor si peretilor incubatorului
- reglarea corecta a aparatului .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .