cautati aici

Custom Search

12/19/2011

PREPARATE DIN VINAT



                                          FRIPTURA DE IEPURE 

Spinarea de la un iepure mare , 100 g slanina afumata , 1 capatina de usturoi , 
1 lingura de unt , sare .

 Se curata carnea de pielitele subtiri , se pune la marinat intr-un vas : o marinata fiarta facuta dintr-o
 ceasca de otet , slabit cu putina apa , o lingura de ulei , citeva felii subtiri de morcov si ceapa , 
citeva fire de patrunjel , de cimbru , doua frunze sfarimate de dafin , sare , piper .
 Mirodeniile si zarzavatul sint puse deasupra , iar iepurele trebuie sa fie des udat cu marinata .
Se tine asa citeva ceasuri ; iarna putind sa stea si doua zile .
 Se alege partea buna de friptura , adica spinarea cu muschii , la care se lasa si picioarele
 dindarat . Dupa ce se scoate din marinata , se usuca bine cu un servet . 
 Se impaneaza cu slanina , bucatele mici si cu usturoi . Slanina nu trebuie virita adinc , 
ca sa se poata rumeni la foc .
 Se intrebuinteaza slanina afumata .
 Friptura se aseaza intr-o tava lunga cu spatele in sus , cu doua linguri de apa si una de unt . 
 Trebuie unsa des cu untul din tava .
 Se da la cuptor , la foc potrivit .
 Se serveste cu sosul ei sau cu un sos pentru vinat .


preparate-din-sitari          



                      PREPARATE DIN IEPURE   


     IEPURE FRIPT LA FRIGARE                                  

Spinarea de la un iepure mare , 250 g slanina , sare

 Se pregateste iepurele ca mai sus . 
Se alege partea pe care vrem s-o frigem , se pune pe frigare , se imbraca in felii 
subtiri de slanina , dar cit mai mari , care se leaga cu ata .
 Se invirteste pe foc . Cind friptura este gata , se indeparteaza atele , se scoate de pe frigare 
 si se serveste cu sos de vinat .

                                               
                                       
FRIPTURA DE IEPURE CU SMINTINA 


Aceleasi cantitati ca la friptura de iepure , in plus 1 ceasca de smintina 
1 ceasca zeama de carne , 1 lingurita de faina .

 Se frige iepurele la tava .
 Cind este gata se scoate din tava si se tine la cald acoperit .
Se scurge untul care a servit la fript , in tava raminind numai sosul de la friptura .
 Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert .
 Se adauga smintina amestecata cu faina si se fierbe la foc mic , amestecind
 sa nu se prinda .
Se trece sosul prin sita si se toarna peste friptura din farfurie .

                      PREPARATE DIN CAPRIOARA                    


PULPA DE CAPRIOARA LA TAVA

Carnea de caprioara fiind foarte frageda nu este neaparat nevoie sa fie marinata .
Cel mult se unge cu ulei amestecat cu rom si se lasa citeva ore .
Daca trebuie pastrata o zi sau doua , se va tine intr-o marinata facuta dintr-un
 pahar de vin alb , un pahar de otet de vin , 3 lingurite de ulei , un morcov , 2 cepe 
si o jumatate de telina , taiate felii , citeva fire de cimbru , dafin , patrunjel , sare , piper .
 Proportiile sint date pentru 2 kg de carne .
 Se desface usor pielita subtire de pe carne si se impaneaza cu felii subtiri de slanina .
 Apoi se sareaza sau se tine in marinata de mai sus . 
Inainte de a fi pusa la foc se unge cu ulei , se aseaza intr-o tava si se pune la cuptor la foc iute .
 La inceput se intoarce pe o parte si pe alta , ungindu-se din cind in cind cu ulei .
Apoi se lasa sa se rumeneasca .
 Cind este gata , se scoate pe o farfurie tinuta la cald , iar in tava in care s-a fript pu;pa , se toarna sosul de la marinata sau putin vin , se lasa sa dea un clocot si se adauga 
aceasta zeama la sosul cu care servim friptura .
Se serveste cu o garnitura de legume si sos de vin .                

MINCARE DE CAPRIOARA CU SMINTINA


Aceleasi cantitati ca pentru "Iepure cu smintina ".
Se pregateste la fel .




COTLETE DE CAPRIOARA 


 6 cotlete , 1 lingura de unt , 2 lingurite de ulei , sare 


 Se taie cotletele de circa 2 cm grosime si se bat usor ca sa se mai subtieze .
 Se pune intr-o tigaie untul amestecat cu ulei .
Cind grasimea s-a incins bine , se pun cotletele si se frig pe o parte si pe alta .
 Nu trebuie lasate sa se usuce . 
 Se servesc cu sos de ciuperci sau cu sos de vin la care se adauga si sosul din tigaia 
in care sau fript .




SNITEL DE CAPRIOARA 


750 g carne , 1 lingura de faina , 2 oua , 2 linguri pesmet  , 
2 linguri de untura ( se poate amesteca cu ulei ) , sare


Se taie felii de carne din spinare sau din pulpa , se bat usor cu ciocanul din lemn .
Se sareaza , se dau in faina , in ou batut si apoi prin pesmet foarte fin .
Se infierbita intr-o tigaie o ligura de untura cu o lingura de ulei .
Se pun snitalele sa se rumeneasca pe o parte si pe alta .
Dupa ce sint gata se aseaza pe o farfurie fierbinte , cu o garnitura de mai multe 
legume : fasole , mazare , cartofi , piure de spanac , sfecla rosie .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .