Despre crescatoria de : fazani,prepelite,struti, iepuri.Ouale de prepelita ce contin si pentru cine sint indicate . Magazin pentru vinatori si preparate culinare din vinat .
cautati aici
Custom Search
Preparate din Fazan
Friptura de Fazan
2 fazani , 100g slanina , 1 lingura de unt ,sare
Se curata de pene , se indeparteaza capul ,
ghearele si intestinele . Nu se spala , se trece prin
flacara si se sterge cu o cirpa uscata .
Se impaneaza sau se inveleste in felii subtiri de slanina .
Se frige la tava sau la frigare , la fel ca potirnichea .
Fazan inabusit
2 fazani , 300g slanina , 1 ceapa mijlocie ,
1 ceasca zeama de carne , 1/2 pahar de vin alb
sare , 1 catel de usturoi
Se freaca cu usturoiul fundul unei cratite si se
aseaza pe fund felii subtiri de slanina si felii
de ceapa . Se curata fazanii , se invelesc in felii
de slanina ,care se cos cu ata ,
se aseaza in cratita si se dau la cuptor .
Cind incep sa se rumeneasca se toarna o ceasca de zeama
de carne si 1/2 pahar de vin alb .
Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit , pina se
fragezeste carnea .
Se pune sare dupa gust .
Se scot atele cu care a fost legata slanina .
Se aseaza slanina pe farfurie , deasupra se pun
fazanii si se servesc cu garnitura de legume .
Sosul care a ramas in cratita se curata de grasime ,
se trece prin sita si se serveste in sosiera .
Fazan pe varza acra
1 fazan , 300g slanina , 1 varza murata mijlocie ,
2 linguri de untura , 1 paharel de vin alb .
Se curata fazanul si se inveleste in felii de slanina .
Se taie o varza murata si , daca este prea acra ,
se opareste ; se scurge bine .
Se pun pe fundul unei cratite citeva felii de slanina ,
se aseaza varza si se pun din nou felii de slanina .
Se toarna apa cit sa acopere varza , se pune o lingura
de untura si se lasa sa fiarba inabusit o ora .
In acest timp se rumeneste fazanul in putina untura la
cuptor , intorcindu-l pe o parte si pe alta .
Se pune fazanul in cratita cu varza , se toarna
un pahar cu vin alb si se lasa sa fiarba inabusit
inca o ora , pina se fragezeste .
Cind este gata se scoate , se desface ata ,
iar slanina se taie in patru .
Se aseaza pe farfurie , se pune fazanul deasupra
iar in jurul lui slanina taiata in bucati potrivite .
Se lucreaza repede , pentru a se servi cit
mai fierbinte .
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .